Rentiv

Energie besparen binnen een Appartement

Super dat je bezig bent met het oriëntatie proces van verduurzamen. Je hebt aangegeven niet een onderdeel van een VvE te zijn. Dit heeft voor en nadelen, het voordeel is dat je niet afhankelijk bent van een bestuur om stappen te maken in duurzaamheid. Het nadeel is dat je beperkt bent in de mogelijkheden van verduurzamen.

Subsidie en financiering mogelijkheden:

Je kunt zo'n 30 procent subsidie krijgen voor het isoleren van je gevel, vloer, dak en ramen. Voorwaarde is dat je binnen een jaar

twee maatregelen
neemt. Dat kunnen 2 isolatiemaatregelen zijn (bijvoorbeeld vloer en dak), of 1 isolatiemaatregel en een warmtepomp of inductie koken.. Je krijgt alleen subsidie als je de klus uitbesteedt. Daarnaast zijn er in veel gemeentes en provincies ook lokale subsidies voor isolatie. Lees meer op de pagina Subsidies of kijk in de Energiesubsidiewijzer.

Wat kan je doen binnen een appartement?

Je kan natuurlijk beginnen met isoleren van: Ramen, Spouw of Vloer. Of je kan een gas besparende of een warmte pomp plaatsen. En kook je nog met gas? Stap dan zo snel mogelijk over naar Inductie, het is zuiniger en veiliger. Maar je kan ook investeren in energie besparende apparaten lampen, beperk het verwarmen van de woning. Houdt ook je consumptie in de gaten doormiddel van korter te douchen en waterbesparende kranen en douchekop te nemen. Sinds je geen VVE hebt mag je zelf je appartement verduurzamen. Wij kunnen hier nog geen automatisch advies over geven, maar je al wel op voorbereiden. Lees hier verder over isoleren en glas vervangen.