Rentiv

Faillissement van Anode Energie

2 december 2021

Met het faillissement van Anode Energie zijn er nu in totaal meer dan 100.000 Nederlandse consumenten die hun energie contract hebben moeten laten overnemen en hun betaalde voorschot zijn kwijt geraakt. Daarnaast zitten ze nu ook nog vast aan hogere prijzen dan waarvoor ze oorspronkelijk hun contract hebben afgesloten.

In totaal zijn er nu vier energie bedrijven gesneuveld: Welkom energie, Enstroga, Allure energie en Anode energie. Samen hadden ze ongeveer 105.000 klanten onder zich. Volgens de energieleveranciers zijn er verschillende redenen dat ze failliet zijn gegaan, maar de consequenties voor de klant blijven hetzelfde: De leverancier van klant veranderd, de prijs die de klant betaalt gaat omhoog en het al betaalde voorschot is verdwenen. Tijdens het afsluiten van een energie contract is zekerheid van levering niet direct iets waar je als consument bij stil staat, maar toch zien we nu dat zekerheid wel daadwerkelijk uit maakt voor wat je uiteindelijk als product krijgt. De logische vraag is dan natuurlijk, hoe schat je de zekerheid die een leverancier geeft in? Moet je dan naast de prijs en groenheid van de energie ook nog eens gaan kijken of de leverancier wel daadwerkelijk reserves heeft? En of de leverancier financieel goed in zijn schoenen staat?

Rentiv geeft je de vrijheid om hier niet meer aan te denken. Dankzij onze unieke AI vinden wij de leverancier die het beste bij jou past en sluiten wij automatisch het contract af. Mocht met die leverancier iets gebeuren? Dan regelen wij automatisch de rest.

Wil jij voorkomen dat je hier ooit slachtoffer van wordt?